dinsdag 18 april 2017

Penne met gegrilde paprika saus en ontbijtspek

"Mama, zitten er groentjes in deze pasta?" vraagt zoonlief...
"Nee hoor vriend, alleen rode saus en spekjes..." zegt mama dan...

Hij moest eens weten van die 4 rode paprika's, 2 tomaten en een ui...

Voor 4 porties

300gr penne
4 rode paprika's, vers of gegrild uit pot
2 tomaten
1 ui
100ml room
5 sneetjes ontbijtspek
een heel arsenaal aan kruiden: peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder, oregano, gedroogde basilicum, knoflookpoeder
verse basilicum en Parmezaanse kaas


Gril de verse paprika's in de oven totdat ze zwart zijn en verwijder dan de schil...of doe het 'the easy way' en koop een pot gegrilde paprika's.
Snij de paprika's, tomaten en ui in kleine stukjes en doe in een kookpot met een scheutje water.
Stoof voor ongeveer 20 minuten.Voeg de kruiden naar wens en smaak toe en laat nog een half uurtje pruttelen. Mix de saus vervolgens en voeg als laatste de room toe

Kook de pasta gaar in licht gezouten water.
Bak het ontbijtspek in een koekenpan.
Snij het ontbijtspek in kleine stukjes en voeg toe aan de saus.
Serveer de paprikasaus met de penne, wat verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen