dinsdag 24 januari 2017

Quiche met chorizo

Hoe maak je je collega's op het werk het snelste jaloers?
Door je brooddoos te vullen met een lekker, zuiders geurend stukje quiche met chorizo!
Samen met een slaatje en wat groentesoep de ideale lunch om een grijze, koude namiddag door te komen...

Voor 4 porties
1 vel vers bladerdeeg
70gr chorizo in stukjes
1/2de courgette, in kleine blokjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
handvol kerstomaten, gehalveerd
4 eieren
50 ml light room
peper
zout
knoflookpoeder
zuiderse kruidenmengeling

Verwarm de oven voor op 190°.
Snij de chorizo en groentjes fijn.
Bak de chorizo aan in een koekenpan en voeg dan de groenten toe.
Laat kort aanbakken en kruid dan rijkelijk met de kruiden.
Laat dit nu afkoelen.
Meng de eieren met de room en kruid goed met peper en zout.

Leg je vel bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm.
Prik enkele gaatjes met een vork in de bodem en leg er een tweede vel bakpapier op en vul dan de vorm met bakbonen of droge rijst.
Bak het bladerdeeg nu voor 10 minuten in de oven.
Haal na 10 minuten de vorm uit de oven.
Voeg nu de chorizo-groenten mengeling toe en overgiet het geheel met de eieren.
Bak de quiche voor 20 minuten in de oven en laat dan in de oven afkoelen.
Serveer met een simpel slaatje.
Smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten