Meringue rol met citroencrème en rode vruchten

Allereerst, voor iedereen een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen!
 
Deze rol maakte ik voor ons eerste ontbijt/brunch van 2017. Een heel indrukwekkend gebak maar eigenlijk poepsimpel om te maken.
 
 
 
Voor 8 personen
 
Voor de rol
6 eiwitten
275gr suiker
1 theelepel maizena
 
Voor de vulling
250gr mascarpone
4 eetlepels lemon curd (te verkrijgen in de supermarkt bij de confituren)
200ml slagroom
200gr diepvries rood fruit
handvol verse rode bessen naar keuze
bloemsuiker
 
Verwarm de oven voor op 200°.
Klop de eiwitten licht op.
Meng de suiker met de maizena en voeg dit mengsel stelselmatig toe aan de eiwitten.
Je wilt een mooie glanzende massa krijgen met stijve pieken.
Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
 
Neem een rechthoekige bakplaat. Smeer er lichtjes wat boter op en bekleed goed met bakpapier.
Stort het eiwitmengsel hierop uit en smeer goed uit tot een egale laag.
Zet in de oven en bak op 200° voor 10 minuten. Verlaag dan de temperatuur naar 160° en bak nog 20 minuten. Het is normaal dat geheel heel sterk rijst.
 
Leg vervolgens een stuk bakpapier klaar en bestrooi dit rijkelijk met bloemsuiker.
Als je meringue uit de oven komt, laat eerst 5 minuten afkoelen.
Draai dan het geheel voorzichtig om op het bakpapier en haal het bakpapier van de onderkant rustig ervanaf.
Laat zo het geheel afkoelen.
 
Maak vervolgens de vulling door de mascarpone los te kloppen met de lemon curd. Voeg dan de vloeibare slagroom toe en klop het geheel op.
Laat het fruit ontdooien en laat goed uitlekken.
Als de meringue is afgekoeld besmeer je 3/4de van de bovenkant met de crème. Laat wat crème over voor de afwerking. Verdeel ook het rood fruit erover.
Rol dan het geheel met behulp van het bakpapier op.
Bestrooi de bovenkant met wat bloemsuiker en de citroencrème.
Werk af met vers rood fruit.
Smakelijk!
 
 

Reacties