zondag 4 december 2016

Wok van vis met paprikaroomsaus

Dit is een supersnel gerechtje vol vis en groentjes (naar keuze) afgewerkt met een makkelijke paprikaroomsaus. We aten het met puree maar dit lijkt me ook goed te passen bij een pasta'tje.
 
Voor 4 personen
 
200gr pangasiusfilet
200gr zalmfilet
100gr roze garnalen
3 jonge wortels
1 prei
100gr sperzieboontjes
peper
zout
paprikapoeder
olie
 
Voor de saus
2 gegrilde paprika
100ml room
1 eetlepel roomkaas
peper
zout
cayennepeper
 
Snij de wortels, sperzieboontjes en prei in dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok en wok de groentjes op een laag vuurtje gaar.
Snij de vis in hapklare blokjes en voeg toe aan de groenten. Draai het vuur wat hoger en wok te samen met de groentjes gaar.
Kruid het geheel met peper en zout.
 
Mix voor de saus de gegrilde paprika, room en roomkaas in een keukenmixer tot een gladde saus.
Kruid voldoende, zeker met cayennepeper. Er mag wat pit inzitten!
Voeg de saus aan de wok toe en laat even koken.
Werk af met de roze garnalen en serveer met puree of pasta.
Smakelijk!
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten