donderdag 1 december 2016

Gevulde tomaat met couscous en feta

Ons gezin heeft nood aan een serieuze vitame-boost want we rollen van het ene virusje in het andere virusje. Zo ontzettend vermoeiend!
Dus actieplan:
Vanaf nu elke dag een grote kom verse soep!
Hup, iedereen manderijntjes in de boekentas!
Groentjes, groentjes en nog eens groentjes proberen te eten...

Deze gevulde tomaten zijn daar een goed begin voor!

Voor 2 personen

4 grote tomaten
100gr couscous
handvol peterselie
2 lente-uitjes
50gr feta
1 gegrilde paprika
olie
peper
zout
 cayennepeper

Verhit de oven op 180°.
Vet een ovenschaal met een beetje olie.
Snij het dekseltje van de tomaten en hol ze met een lepeltje helemaal uit.
Hou het vruchtvlees apart en zet de uitgeholde tomaten in de ovenschotel.

Kook de couscous gaar volgens de instructies op het pakje.
Snij de lenteui in dunne ringen.
Verhit wat olie in een kleine koekenpan en bak hierin de lenteui aan.
Snij de paprika en het vruchtvlees van de tomaat in kleine stukjes en voeg aan de lenteui toe.
Voeg dit mengsel toe aan de couscous.
Kruid zeer goed met peper, zout en cayennepeper.
Verkruimel dan de feta over de couscous.
Doe het couscousmengsel in de tomaten en doe het dekseltje terug op de tomaat.
Bak de tomaten voor 30 minuten in de oven.
Serveer met een stukje vlees of vis naar keuze en een groene salade!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten