maandag 17 oktober 2016

Biscuit voor een verjaardagstaart

Hoera, dit weekend was onze jongste zoon jarig!
En daar hoort natuurlijk een zelfgemaakte taart bij.
Omdat het z'n eerste verjaardag was, kreeg zoonlief een eigen knoeitaartje, met chocolade vulling.

Voor de andere gasten was er een grote taart met een frambozenmousse vulling.
Ik krijg vaak de opmerking dat een taart bakken toch zo moeilijk is, en teveel werk, en ....maar eigenlijk is het best simpel om met weinig materiaal een leuke taart zelf in elkaar te knutselen!

Hier alvast mijn recept voor een goede standaard biscuit die je dan kan vullen met vulling naar smaak en afwerken met bv. slagroom en fruit. Wij hebben er een monsterleuk taartje van gemaakt :)


Voor 1 grote biscuit, diameter 22cm (kan je vervolgens in 3 lagen snijden)

150gr bloem
150gr suiker
4 eieren

boter

Verwarm je oven voor op 180 graden.
Smeer je bakvorm grondig in met boter en bebloem hem dan lichtjes. Ik bekleed ook de bodem met een bakpapiertje.

Klop nu de eieren en de suiker minstens 5 minuten in een Kitchen Aid of met een elektrische klopper totdat je een zeer licht, schuimig geheel hebt.

Zeef de bloem en voeg toe aan dit mengsel.
Meng nu voorzichtig het geheel en probeer zo weinig mogelijk luchtigheid te verliezen. (Het beste kan je dit door met je hand het beslag te mengen, zo voel je ook of de bloem al is opgenomen!)
Stort het beslag uit in je bakvorm en bak ongeveer 40 minuten gaar in de oven.
Laat volledig afkoelen in de vorm en ontvorm dan pas.
Vervolgens kan je hem best een nachtje in plastic folie laten rusten om hem dan verder af te werken!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen