donderdag 6 oktober 2016

Appel kaastaart

Appeltje, appeltje
geel groen of rood
Ik pak je met mijn beide handjes
Ik bijt je met mijn witte tandjes
Dat doet toch geen pijn?
Anders zou je toch geen appeltje zijn...

Onze 3 jarige zoon zijn favoriete versje van in de klas...
En dan zit je als mama daar weer dagen mee in je hoofd...appeltje, appeltje...

Tijd voor nog eens een appeltaart denk ik dan zo!
In deze taart worden de appels gecombineerd met een zachte kaasvulling en een crumble topping. Het ontvormen is niet helemaal evident, maar een beetje kapot smaakt nog altijd supergoed!

Voor springvorm van 26cm

Voor de bodem en de topping
250gr bloem
170gr suiker
170gr boter
1 eetlepel paneermeel (voor het vocht op te vangen van de appels)

Voor de vulling
3 appels
kaneel

4 eieren
200gr suiker
500gr kwark of platte kaas
250gr mascarpone
3 eetlepels bloem

Vet je bakvorm heel goed in en leg op de bodem een bakpapier.
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de bloem, suiker en boter voor de bodem te samen en kneed tot je een vast deeg hebt. (Dit gaat het gemakkelijkst in een foodprocessor).

Hou de helft van het deeg apart in de koelkast voor de crumble.
Duw de rest van het deeg met je vingers op de bodem van de bakvorm.
Strooi hierop het paneermeel uit.
Laat nu even opstijven in de koelkast.

Voor de vulling schil je de appels en snij ze in kleine stukken.
Doe er naar smaak wat kaneel over.
Klop de eieren los en voeg dan de suiker toe. Roer goed om.
Voeg vervolgens de mascarpone en platte kaas toe en als laatste de bloem.

Verspreid de appels over de bodem van de taart en doe dan de kaasvulling erover.
Maak een crumble van de rest van het deeg door het te verbrokkelen met je handen en verdeel over de taart.
Bak de taart af voor ongeveer anderhalf uur in de oven. Laat afkoelen in de oven en zet vervolgens best nog een nachtje in de koelkast in de bakvorm.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen