Suikerbroodpudding muffins

En daar was 1 september, terug de zoektocht naar een routine.
Op tijd opstaan, alles klaar hebben staan, ontbijten...Dit receptje is misschien niet supergezond maar is wel lekker! Je kan varieren met het brood wat je in huis hebt liggen. Ik koos voor een zoet briochebroodje.
Voeg naar hartelust rozijntjes of fruitstukjes zoals appel of banaan toe!
 
Voor 6 muffins
 
250gr oud brioche brood ( of andere broodresten)
3 eetlepels suiker
2 eieren
125ml room
125ml melk
snufje zout
handvol chocolade druppels (of rozijnen, of fruitstukjes,...)
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een muffintray goed in met olie
Snij het brood in hapklare stukjes en verdeel ze over 6 muffinholtes.
Verdeel ook de chocolade druppels over de 6 muffins
Meng de suiker, snufje zout, room, melk en eieren tesamen.
Verdeel het roommengsel over de 6 muffins en bak de broodpudding voor ongeveer 35 minuten totdat de bovenkant krokant en goudbruin is en de binnenkant romig zacht.
Laat kort afkoelen en ontvorm voorzichtig.
Je kan de broodpudding gerust in de koelkast bewaren en lichtjes opwarmen als je ze serveert.
Smakelijk! 
 
 
 

Reacties