maandag 1 augustus 2016

Pasta met gegrilde groenten

Niks zaliger dan je tuin inlopen en met armen vol zelfgeoogste groentjes binnenlopen en er dan een lekker gerechtje mee maken.
Deze pasta zit vol met zomerse groenten en is ideaal voor die dagen dat het wat sneller moet gaan.
 
Voor 2 personen
200gr pasta
1/2de courgette
1/2de aubergine
1 rode ui
6 kerstomaten
1/2de rode paprika
1 eetlepel pijnboompitten
2 eetlepels tomatentapenade of rode pesto
30gr feta
1 eetlepel balsamicoazijn
peper
zout
 
optioneel: 2 schijfjes rauwe ham
 
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water.
Snij de aubergine, courgette, paprika en rode ui in hapklare stukken en grill gaar op een hete grillpan.
Schep de groenten regelmatig om en kruid met peper en zout.
Als de groentjes gaar zijn, meng ze dan met de gare pasta.
Verwarm in dezelfde pan kort de pijnboompitten
Voeg de balsamico azijn en de tomatentapenade toe aan de pasta alsook de pijnboompitten en kerstomaten in stukjes.
Verdeel de pasta over de borden.
Verkruimel de feta erover en serveer optioneel met wat rauwe ham.
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten