woensdag 31 augustus 2016

Griekse scampi

Eens iets anders dan scampi Diabolique, deze zuiderse scampi met veel tomaat en feta!
Lekker met een goed stuk brood of pasta als je er een hoofdmaaltijd van wilt maken.
 
(Sorry voor het korte bericht, de vakantie is bijna gedaan...)
 
Voor 2 personen
 
14tal scampi
3 grote tomaten
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
150ml water of visboullion
1 theelepel harissa
50gr feta
handvol groene kruiden (ik had nog wat peterselie en basilicum in mijn tuintje staan)
olijfolie
peper
zout
paprikapoeder
 
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder.
Verhit de olie in een koekenpan en bak daarin de scampi gaar.
Snij de tomaten in 4en, verwijder de zaadjes en snij de tomaten dan in kleine blokjes.
Pel de ui en knoflook en snij ook in kleine stukjes.
Haal de scampi uit de pan als ze gaar zijn.
Vervolgens stoof je de tomatenblokjes, ui en knoflook in dezelfde pan aan.
Voeg daarna de tomatenpuree toe en blus vervolgens met het water of de boullion.
Laat kort stoven totdat je een gebonden saus hebt.
Kruid deze goed af met peper, zout en de theelepel harissa.
Snij je groene kruiden fijn en verkruimel de feta.
Voeg nu alles tesamen, de kruiden, feta en scampi.
Breng indien gewenst nog op smaak!
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten