dinsdag 23 augustus 2016

Cheeseburger salade

Warm, warmst, heet...Zo voel ik me...
Limburg, is dat niet zowat de Provence van Belgie?
Tijd voor slaatjes dus!
En deze is zo lekker, zo zalig, zo zondevol, en toch een beetje gezond...niet dat ik aan een bikini-lijf moet nadenken moehahaha!
 
Voor 2 personen
 
Voor de frietjes
3 grote aardappelen
1 eetlepel olie
cayennepeper
paprikapoeder
zout
peper
 
Voor de salade
200gr rundsgehakt
1 kleine ui, in ringen gesneden
1 eetlepel olie
2 eetlepels ketchup
1 theelepel mosterd
1 eetlepel worcester saus
50gr geraspte cheddar kaas
peper
zout
 
200gr gemengde salade
1 tomaat, in stukjes
2 augurken, in kleine stukjes
1 lenteui, in ringen
2 snedes ontbijtspek
 
Voor de dressing
2 eetlepels ketchup
4 eetlepels olie
1 eetlepel witte wijn azijn
peper
zout
 
Meng voor de dressing alle ingredienten in een potje en schud hevig. Kruid af met peper en zout en zet apart.
 
Schil de aardappelen en snij in frietjes. Meng met de lepel olie en kruid voldoende met paprikapoeder, cayennepeper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de frietjes op een bakplaat met bakpapier en bak in de oven voor 45 minuten.
Schep de frietjes halverwege de baktijd om. Zet de laatste 5 minuten je grill op voor extra knapperige frietjes.
 
Verwarm een lepel olie in de pan en bak daarin het rundsgehakt en de uiringen bruin.
Kruid met peper en zout.
Voeg dan de ketchup, mosterd en worcester saus toe en roer goed om.
Draai het vuur af en voeg de kaas toe.
Bak de snedes ontbijtspek goudbruin.
 
Verdeel de salade, de tomaat, augurken en lenteui over 2 borden.
Schep er dan het rundsgehakt mengsel op en een snede ontbijtspek.
Werk af met de ovenfrietjes en de ketchup-dressing.
Smakelijk
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten