vrijdag 12 augustus 2016

Bananen slagroomtaart

Momenteel zitten we nog volop in de groente- en fruitpap fase met onze jongste zoon, die bijna 10 maanden is nu. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten totdat hij volwaardig met de tafel mee-eet want soms heb ik het gevoel dat ik wel constant eten voor iemand aan het maken ben. S'ochtends ontbijt, boterhammetjes geven, tegen 11u groentepap geven, de oudste om 12u eten maken, dan om 15u weer fruitpap, 17u avondeten, 18u fles geven,...het lijkt een nooit eindigend schema van mondjes voeden...Maar die fase zullen we ook wel weer ontgroeien zeker.
 
Deze week leek ik ineens wel erg veel rijpe bananen in mijn fruitschaal te hebben liggen voor fruitpap...Dus voordat er weer van die ambetante fruitvliegjes in huis kwamen, heb ik er een aantal verwerkt in deze makkelijke bananen slagroom taart...Gezond is anders, maar dat mag ook wel eens!
 
 
 
Voor 1 taartvorm van 24cm
 
1 vel bladerdeeg uit de koeling
4 bananen
30gr boter
50gr bruine suiker
 
50gr roompoeder
50gr suiker
700ml melk
1 vanillestokje
 
150ml slagroom
40gr bloemsuiker
20gr fondant chocolade
 
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg het vel bladerdeeg in een taartvorm samen met het bakpapier wat bij het bladerdeeg komt.
Prik enkele gaatjes in de bodem van het deeg en bak het deeg blind (met een vel bakpapier en enkele bakbonen erop) goudbruin en gaar in de oven. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Laat de gebakken bladerdeeg bodem vervolgens afkoelen in de vorm. Verwijder de bakbonen.
 
Maak vervolgens de pudding door de melk samen met het opengesneden vanillestokje en de suiker op een laag vuur op te warmen tot het kookpunt.
Neem een extra scheutje melk apart voor de roompoeder in op te lossen.
Als de melk kookt, doe er de roompoeder bij en laat verder koken totdat je een gebonden pudding verkrijgt. Verwijder het vanillestokje en stort de pudding uit in een ovenschaal.
Bedek met vershoudfolie en laat afkoelen.
 
Snij de bananen in schijfjes van 2cm dikte. Smelt de boter in een koekenpan.
Voeg de bananen en de bruine suiker toe aan de gesmolten boter en laat het geheel op een laag vuur ongeveer 5 minuten karameliseren.
Haal van het vuur en laat ook afkoelen.
 
Verspreid de gebakken bananen over de afgekoelde taartbodem.
Voeg vervolgens de afgekoelde pudding toe.
Klop de slagroom op met de bloemsuiker en verdeel over de taart.
Werk af met wat geraspte chocolade.
Smakelijk!
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten