maandag 18 juli 2016

Tulband met appeltjes

Ik en appelcake, dat is een beetje haat en liefde...
Voor een of andere bizarre reden gaat er altijd iets mis. Vorige keer had ik een te kleine cakevorm genomen waardoor de helft van het beslag uit de vorm was gelopen tijdens het bakken.
Resultaat: een cake voor de vuilbak en een oven die nodig moest uitgewassen worden.

Vorige week probeerde ik het nog eens, maar dan in een grote tulband vorm. Ik heb de appeltjes even op voorhand aangestoofd voor extra smaak maar je kan ze ook rauw in het beslag doen.

Voor 1 grote tulband cakevorm

250gr bloem
1/2de pakje bakpoeder
250gr suiker
250gr boter
4 eieren
3 appels
1 theelepel kaneel
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel boter

Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Schil de appels en snij in blokjes.
Smelt 1 eetlepel boter in een steelpannetje en stoof de appels samen met de kaneel en bruine suiker kort aan.
Laat daarna afkoelen
 
Vet de cakevorm goed in en bebloem met een heel dun laagje bloem.
Klop de boter samen met de suiker wit en luchtig.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe.
Spatel daarna de bloem en bakpoeder eronder.
 
Lepel 1/3de van het beslag in de bakvorm. Verdeel dan de helft van de appeltjes in de tulband, probeer hierbij de rand van de bakvorm te vermijden.
Lepel weer 1/3de van het beslag over de appeltjes. Verdeel nu de andere helft van de appeltjes in de tulband en dek af met de rest van het beslag.
Bak de cake voor 60 minuten in een voorverwarmde oven.
Haal de cake uit de oven en laat dan in de vorm nogmaals 20 minuten afkoelen.
Ontvorm de cake en laat compleet afkoelen en liefst een nachtje staan.
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen