woensdag 27 juli 2016

Speculaas truffels

Ik had deze eigenlijk begin deze week gemaakt voor bezoek vandaag...Maar ze hebben de tafel niet gehaald. Gisterenavond waren ze al op!
Super makkelijk om te maken en super lekker!
Misschien maak ik ze morgen nog eens, echt zo goed!!
 
Voor 15 stuks
200gr harde speculaas
100gr roomkaas
100gr witte chocolade
 
Verkruimel de speculaas in een foodprocessor of met een deegrol. Hou 2 eetlepels kruimels apart en meng de andere kruimels met de roomkaas totdat je een bal deeg kan vormen.
Maak nu 15 balletjes en laat kort opstijven in de koelkast.
 
Smelt de chocolade au bain marie.
Neem de balletjes uit de koelkast.
Steek een tandenstoker in het balletje en dop zo in de chocolade.
Probeer heel het balletje te wentelen in de chocolade.
Laat kort uitlekken en laat opstijven op bakpapier.
Doe dit met alle balletjes.
Als laatste verdeel je de overige speculaaskruimels over de balletjes.
Laat nu minstens 2 uur opstijven in de koelkast!
Smakelijk
 
 

1 opmerking:

  1. Oeioeioei deze zijn zo heerlijk! Laatst gemaakt van dit recept en opgegeten als dessert bij onze laatste BBQ hemels!

    BeantwoordenVerwijderen