Pizza Bianco met gegrilde kip

Een lekker stukje pizza zonder tomatensaus maar met veel knoflook en wat gegrilde kip = een lekkere, zomerse lunch tesamen met een salade...of gewoon als borrelhapje op het terras!
 
 Voor 1 grote pizza
 
150gr kipfilet
5 teentjes knoflook
100gr geraspte mozzarella
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
gedroogde oregano
 
Voor het pizzadeeg
150gr bloem
5gr gedroogde gist
3gr zout
1 eetlepel olijfolie
100 ml lauw water
 
Maak allereerst het pizzadeeg door alle ingredienten te combineren en goed te kneden op een rustig tempo voor ongeveer 10 minuten.
Laat het deeg hierna onder een handdoek een uur rijzen.
Sla het na een uur terug plat en rol dun uit. Leg op een ingevette bakplaat.
 
Snij de kipfilet in dunne reepjes en grill in een grillpan. Kruid met peper, zout en gedroogde oregano. De kip moet niet helemaal gaar zijn maar wel goudbruin. Haal uit de pan.
 
Knijp de knoflookteentjes uit en meng met de olijfolie samen met wat gedroogde oregano, peper en zout. Smeer het pizzadeeg goed in met dit mengsel. 
 
Verdeel nu de kipfilet hierover en als laatste de geraspte mozzarella.
Laat de pizza nu nog een half uurtje rijzen in de koelkast.
Verwarm de oven op 250 graden. Bak de pizza goudbruin voor ongeveer 10-12 minuten.
Smakelijk! 
 
 

Reacties