vrijdag 1 juli 2016

Pastaschelpen met spekjes, ricotta en zongedroogde tomaten

LET OP!
De begeleidende tekstjes van mijn blog zal de komende 8 weken wat korter zijn...
De recepten zullen de komende 8 weken misschien niet zo goed uitgewerkt zijn...
Het tempo van recepten posten zal de komende 8 weken misschien omlaag gaan...
Ik zal de komende 8 weken misschien niet meer zo coherent zijn en er zullen meerdere spelfouten in mijn teksten staan...
Want het is zomervakantie...
Dus ik zit 8 weken met 2 kleine kinderen thuis...alleen...met 2 kleine kinderen...die nog steeds alletwee verluierd moeten worden...die mama hun constante aandacht vragen...over...ook op het toilet...
You get my point???
(Terwijl ik dit typ probeert kleine man mijn been op te kruipen om aan het toetsenbord te zitten...)
 
Dit recept is zo eentje wat je gauw in elkaar kunt steken als de kindjes een middagdutje doen en daarna, als papa bijna thuis is, gauw in de oven steken...
 
 
Voor 2 personen
 
14 pastaschelpen
150gr ricotta
100gr spekjes
1 ui, versnipperd
handvol zongedroogde tomaten, in stukjes
1 paprika, in blokjes
70gr geraspte mozzarella
100ml kippenbouillion
100ml room
1 eetlepel tomatenpuree
1 teentje knoflook
handvol basilicum
peper
zout
cayennepeper
 
Kook de pastaschelpen gaar in lichtgezouten water en laat uit elkaar uitlekken in een ovenschaal.
Bak de spekjes aan in een pannetje. Voeg de versnipperde ui, de paprikablokjes en de helft van de zongedroogde tomaten toe.
Laat 5 minuten stoven.
Voeg dan het teentje knoflook geperst uit en vervolgens de ricotta en 50gr mozzarella.
Kruid voldoende met peper, zout en cayenne peper en laat afkoelen.
Voeg daarna nog de basilicum toe.
 
Blus het pannetje nu met de kippenbouillion, voeg de tomatenpuree en room toe en laat 5 minuten inkoken. Voeg ook de overige zongedroogde tomaten toe en kruid met peper en zout.
 
Vul de schelpen met het spekjesmengsel.
Doe 3/4de van de saus in een ovenschaal en schik daar de pastaschelpen in.
Doe de overige saus over de pastaschelpen en werk af met wat geraspte mozzarella.
Bak in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer een kwartier.
Smakelijk!
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen