dinsdag 12 juli 2016

Pasta Pizza Hawai

Ik denk dat de echte Italiaan hier instant een hartaanval uit verontwaardiging van krijgt...
Een pasta met een pizza-vulling die zo on-Italiaans is dat het schandalig is...
Maar het was lekker!
En de zoon vond dat ook...dus voor ons is hij goedgekeurd!
 
Als je een snelle maaltijd wilt, kan je altijd voorgemaakte pastasaus gebruiken...
 

 
Voor 4 personen
 
300gr penne
100gr hesp
1 blikje ananas
100gr geraspte mozzarella
500ml tomatensaus
 
Voor de tomatensaus
1 ui
1/2de courgette
1 rode paprika
500ml passata
peper
zout
olijfolie
cayennepeper
oregano
knoflookpoeder
 
Maak eerst de tomatensaus. Snij de courgette, ui en paprika in kleine stukjes en grill voor ongeveer 10 minuten op een grillplaat totdat de groenten zacht geworden zijn. Kruid de groenten voldoende met peper, zout, cayennepeper en knoflookpoeder.
Neem nu een steelpannetje, doe daarin de groenten en de passata en laat nogmaals 15 minuten pruttelen.
Kruid af met de oregano en de andere kruiden.
 
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water.
Voeg na het afgieten de pasta toe aan de tomatensaus.
Snij de hesp en de ananas in kleine stukjes en voeg ook toe.
Giet alles in een ovenschotel en beleg met de geraspte mozzarella. Gratineer onder de grillstand van je oven totdat de mozzarella gesmolten is.
Smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen