maandag 25 juli 2016

Foodblogswap juni 2016: Lekkerbekjes met remouladesaus

Wohoe! Weer tijd voor de Foodblogswap. Deze maand mocht ik een recept kiezen van Esther van Out mijn keuken. Buiten een geweldige naam bevat deze blog ook superveel lekkere recepten. Ik heb deze maand gekozen voor een oer-Hollands recept namelijk lekkerbekjes met een sausje.
 
Aangezien mijn mannen hier in huis geen grote viseters zijn, probeer ik op één of andere manier altijd te verhullen dat ze vis aan het eten zijn. En hoe gaat dat beter dan die vis te frituren, toch?
Ik heb Esther haar recept lichtjes aangepast door kleine stukjes koolvis te gebruiken (omdat ik die net in de vriezer nog had liggen) en door wat paprikapoeder toe te voegen aan het beslag.
 
Voor de remouladesaus heb ik de kappertjes vervangen door augurk, gewoon omdat wij niet van kappertjes houden. Dit recept viel echt zeer goed in de smaak bij iedereen, de bordjes waren leeg!!
 
Voor 3 personen
400gr koolvis
75gr bloem
1 ei
100ml melk of 75ml melk en 25ml bruiswater ( dit helpt om een wat luchtiger beslag te bekomen)
1 theelepel paprikapoeder
peper
zout
olie
 
Voor het sausje
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
2 augurkjes in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels sap van de augurken
handvol peterselie
peper
zout
 
Maak eerst het sausje door alle ingredienten toe te voegen. Voeg naar smaak peper, zout en mosterd toe. Hou het sausje koel.
 
Meng vervolgens de bloem, het ei en de melk (en het water) voor het beslag. Kruid het beslag met peper, zout en paprikapoeder.
Dep de koolvis droog en snij in stukjes. Kruid ook de vis met peper, zout en paprikapoeder.
Verwarm de olie in een wok tot ongeveer 180 graden.
Dip de vis in het beslag en leg in de hete olie. Bak de vis in verschillende keren anders koelt de olie te fel af.
Bak de vis goudbruin aan alle kanten en laat dan uitlekken op wat keukenpapier.
Serveer met de remouladesaus en wat gebakken aardappeltjes
 
 
 
 

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat je de lekkerbekjes gekozen hebt! Ik doe deze keer voor de eerste keer mee en wat is het leuk om je eigen recept door iemand anders gemaakt te zien worden!

    BeantwoordenVerwijderen