woensdag 6 juli 2016

Beer can chicken ofwel een kip op een bierblikje

Yeah, het BBQ weer komt eraan. De zomer zal kort in het land zijn dus aansteken, die kolen.
Dit recept is ideaal voor indruk te maken op de gasten en ziet er eigenlijk hilarisch uit.
 
Het bierblikje zorgt ervoor dat de kip heel zacht, sappig en mals blijft. Geen paniek, de alcohol verdampt gewoon. Ik heb gekozen voor een pittige marinade op basis van harissa maar je kan spelen met je kruidenrekje hier.
 
Deze kip werd gewoon in de oven gemaakt maar origineel is het recept bedoeld voor op de BBQ.
 
Voor 1 kip - 4 personen
 
1 grote braadkip
100ml olie
2 theelepels harissa
1 theelepel cayenne peper 

1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel honing
zout
peper
knoflookpoeder
1 bierblikje ( bij voorkeur Jupiler...)
 
Verwarm je oven voor op 180 graden (of je BBQ).
Meng voor de marinade de harissa met de olie, cayenne peper, paprika poeder, honing, peper, zout en knoflookpoeder.
Smeer de kip zeer goed in met de marinade, ook de binnenkant van de kip!
Doe het blikje bier open en giet de helft van het bier in een glas voor consumptie.
 
Doe nu de ingesmeerde kip op het bierblikje en zet zo op een braadslee.
Bak voor ongeveer 60 minuten in de oven of op de BBQ.
Je kan checken of de kip gaar is als je in de kip prikt en het vocht wat eruit stroomt helder is.
Smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten