Provencaalse groentetaart

Soms moet ik zelf eens in mijn persoonlijk recepten archief graven en terug blikken om te kijken wat er nu juist weer een hit was en wat niet. Deze was zeker de moeite om nog eens terug te maken! 
Een lekkere provencaalse taart vol mediteraanse smaken en groentjes!
 
Voor een taart van 26cm diameter
 
Voor het korstdeeg:200 g patisseriebloem
100 g koude ongezouten boter, in blokjes gesneden
3 à 4 cl water
theelepel zout
theelepel gedroogde oregano

Voor de vulling:
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
6 kerstomaatjes in 4 gesneden
100 g zachte geitenkaas
30 g pijnboompitten
1 soeplp honing
2 eieren
250 ml room
een handje basilicumblaadjes, gescheurd
olijfolie
4 schijfjes parmaham
zwarte peper
zout

Voor het korstdeeg:
Doe de bloem, zout en oregano in de mengkom. Snij de boter in kleine stukjes en verkruimel onder de bloem tot een textuur van ruw zand. Giet een deel van het water erbij, meng nogmaals. Neem wat deeg uit de kom en knijp dit samen, het deeg is goed als het niet uit elkaar valt. Is het nog te droog of kruimelig, voeg dan nog wat water toe en kneed nog eventjes door. Vorm een bal van het deeg, wikkel in plastiekfolie en laat ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.

Voor de vulling:
Verwarm de oven op 190C.
Snij de aubergine, courgette en paprika in kleine stukjes.
Giet wat olijfolie in een grote pan en roerbak de groentjes een 5-tal minuten.

Klop in een maatbeker de eieren los met de room. Kruid goed met peper, zout, basilicum en honing.

Haal het deeg uit de koelkast en laat eventjes op kamertemperatuur komen. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier. Bekleed de vorm met een laag van het bakpapier met het deeg erop. Druk goed aan en snij de randen bij. Bak de korst blind in de oven 15min op 190 graden.

Schep de vulling op het deeg. Snij de geitenkaas in kleine stukjes.
Verdeel de tomaten, geitenkaas, pijnboompitten en parmaham over de vulling. Giet er het ei/roommengsel over.

Zet de taart normaals in de oven op 190C gedurende 30 à 35 minuten
 
 

Reacties