Jam broodjes

Aangezien mijn bakkersopleiding momenteel begonnen is aan een vakantiestop probeer ik thuis toch nog een beetje mijn baking skills te onderhouden. Uit onze gigantische cursus heb ik vandaag zoete broodjes met een vulling van banketbakkersroom en confituur gemaakt. Een zoete zonde voor het ontbijt!

Voor deze broodjes gebruik ik het snelle recept voor banketbakkersroom, op basis van roompoeder of instantpudding.
 
Voor 10 stuks
 
Zoete broodjes
350gr bloem
7gr droge gist
150ml melk
7gr zout
20gr suiker
60gr boter
1/2de ei
 
Pudding
500ml melk
40gr suiker
1 vanille stokje
35gr roompoeder
 
Afwerking
3 eetlepels confituur naar keuze
bloemsuiker
 
Voor de broodjes meng je de bloem, melk, gist, suiker, boter en het ei in een Kitchen Aid (of met de hand in een kom).
Als je een gevormd deeg hebt, voeg dan het zout toe.
Kneed ongeveer 10 minuten.
Maak een mooie bol van het deeg en laat 15 minuten onder een handdoek rijzen.
Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 60gr. Maak mooie bolletjes en laat 60 minuten rusten op een bakplaat met bakpapier op, weer onder de handdoek.
Na 60 minuten bestrijk je de bolletjes met wat opgeklopt ei en laat nogmaals 10 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 220 graden.
Bak de broodjes voor ongeveer 13-15 minuten op 220 graden.
Laat afkoelen op een rooster.
 
Voor de pudding verwarm 450ml melk in een steelpannetje samen met het opengesneden vanillestokje.
Meng in de overige 50ml melk de suiker en de roompoeder.
Als de melk aan het kookpunt is, voeg dan de melk met het roompoeder en suiker toe en laat opkoken.
Als de pudding goed gebonden is, stort het uit in een lage ovenschotel.
Vis het vanillestokje eruit en dek de pudding af met plastic folie.
Laat afkoelen.
 
Als de broodjes en pudding afgekoeld is, snij je de broodjes open.
Klop de pudding kort op en doe in een spuitzak.
Spuit pudding in het broodje en doe in het midden van de pudding een lepeltje confituur naar keuze.
Dek af met het dekseltje van het broodje en bestuif met bloemsuiker.
Smakelijk!
 
 

Reacties