Luikse wafels

Komt het water jullie ook altijd in de mond als jullie voorbij zo een wafelenkraam lopen in de supermarkt of op de markt? Die geur, zalig!
Als je je dan zoals mij, na veel wikken en wegen toch laat verleiden, valt dat soms toch een beetje tegen. Meestal omdat de wafels al gebakken zijn en gewoon opnieuw worden opgewarmd. Daardoor verliezen ze wat van hun vocht en knapperigheid.
Deze wafels eet je dus best zo snel mogelijk op!
 
Voor 10 grote wafels of 18 kleine wafels
 
1ste deeg
300gr zelfrijzende bloem
100ml water, lauw
50ml bruiswater
70gr suiker
50gr verse gist
15gr boter, gesmolten
2 eieren
 
2de deeg
200gr zelfrijzende bloem
200gr boter
300gr parelsuiker (grote maat)
 
Los de gist op in het water. Meng vervolgens met de bloem, suiker en het bruiswater.
Meng hieronder vervolgens ook de eieren en de boter.
Leg vervolgens op dat deeg de bloem van deeg 2, daarop dan de boter in kleine blokjes. Laat dit minstens 15 minuten rusten.
Kneed vervolgens het gehele deeg goed door en voeg dan de parelsuiker af.
Weeg stukken deeg van ongeveer 100gr voor grote wafels of 65gr voor kleinere wafels af.
Laat op een met bloem bestrooid oppervlak onder een vochtige handdoek nogmaals 15 minuten rusten.
Bak vervolgens in een heet wafelijzer goudbruin.
En smullen maar!
 
 
 

Reacties