Gevulde aardappelen

Amai, het weer de laatste dagen vraagt niet om luchtige slaatjes maar om stevige winterkost. Toen ik deze namiddag naar buiten keek en de vlokken smeltende sneeuw naar beneden zag komen, kwam de goesting voor een warme kom dampende soep en een goed bord comfort food naar boven.

Deze opgevulde aardappelen vervulden die wens compleet. Lekker warm uit de oven, vol met kruiden en getopt met gesmolten kaas. Een zalig bijgerechtje voor bij een stukje gebraad!

Voor 2 personen

2 grote aardappels
2 eetlepels roomkaas
1 theelepel mosterd
1 theelepel gehakte peterselie
1 theelepel gehakte bieslook
1 lente-uitje, gesnipperd
peper
zout
knoflookpoeder
handvol geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was je aardappelen af en draai apart in aluminiumfolie.
Pof de aardappelen in de oven voor ongeveer 1h totdat ze zacht zijn.
Laat afkoelen.

Meng de roomkaas, mosterd, peterselie, bieslook, en lente-ui.
Snij nu voorzichtig de aardappelen langs de lange weg door en hol uit met een theelepeltje.
Voeg de uitgeholde puree toe aan de roomkaas en meng goed.
Kruid met peper,zout en knoflookpoeder.
Vul de aardappels terug op en verdeel de geraspte kaas over de 4 halve aardappelen.
Gratineer nu nog onder de grill in de oven of verwarm terug in een voorverwarmde oven van 180 graden voor een kwartiertje.
Smakelijk!



PS. Je kan naar hartelust varieren met de vulling. Voeg bv. spekjes of hamblokjes toe. Of fetakaas en tomatenstukjes...

Reacties