Tomatensoep

Wat een gekke winter dit jaar. Het lijkt eigenlijk gewoon 1 lange natte herfst. In mijn boek nog altijd beter dan sneeuw, maar toch begint mijn hartje te verlangen naar de lente.
Dan jagen we de kinderen weer terug naar buiten, kunnen we fietsen, naar de speeltuin, ijsjes eten en besjes van onze struiken plukken...Maar voorlopig zitten we nog binnen en probeer ik het vitame-gehalte van zoonlief hoog te houden met kommen warme, verse soep.

Dit is een klassieke tomatensoep, gekruid met wat basilicum. Voeg naar believen er wat balletjes aan toe!! Voordeel van tomatensoep is dat het letterlijk binnen 10 minuten klaar is, en zeg nu zelf, niks lekkerder dan een goede kom rode soep!

Voor anderhalve liter soep

1 ui
8 tomaten
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
700ml water
1 blokje kippenbouillion
Enkele blaadjes basilicum
Scheutje room
peper
zout
honing
tabasco
olie


Verwarm de olie in een ketel. Snij de tomaten en ui in grove stukken en stoof ze aan in de warme olie.
Pel de teentjes knoflook en snij in grove stukken en voeg toe aan de groenten samen met blaadjes basilicum.
Doe het blikje tomatenpuree erbij en laat 2 minuten stoven.
Bevochtig met water en kippenboullion blokje.
Laat 10 minuten koken. Mix de soep fijn en kruid met peper, zout, honing en tabasco naar goesting.

Werk af met blaadje basilicum en klein scheutje room!

 

Reacties