Tiramisu cupcakes

Het leek alweer eeuwen geleden dat ik nog eens een cupcake in elkaar had geflanst. Kon ik het nog wel?
Ja hoor...dat recept zit in mijn geheugen gegrift denk ik!...
Deze cupcakes zijn geinspireerd op de smaken van een tiramisu...koffie en amaretto. 

Omdat we hier een peuter hebben rondlopen die ook graag meesmult van deze lekkernijen heb ik beiden smaken subtiel gehouden maar als jij liever een sterker smakend gebakje op je bord hebt, wees dan gewoon wat genereuzer met de koffie en amaretto.
 
Voor 12 stuks
 
Voor de cupcakes
180gr bloem
20gr cacaopoeder
180gr suiker
2 theelepels bakpoeder
1 ei
60ml zonnebloemolie
60ml afgekoelde koffie
75ml melk
 
Voor de mascarpone topping
120gr mascarpone
120gr boter
60gr bloemsuiker
20ml (of meer) amaretto
cacaopoeder
 
Verwarm je oven op 180C.
Meng alle droge ingrediënten voor de cupcakes in een grote kom. Voeg alle natte ingrediënten bij elkaar. Meng de natte ingrediënten onder de droge en roer 1 minuut krachtig alles onder elkaar. (NIET langer want dan krijg je taaie cupcakes).

Vul een cupcake bakvorm met papieren vormpjes en vul je vormpjes met het deeg tot ongeveer 3/4de.
Bak in de oven voor ongeveer 20minuten. Je kan testen of je cupcakes gaar zijn door er kort met een tandenstoker in te prikken. Komt deze er zuiver uit, zijn je cupcakes gaar. Blijft er wat deeg aanhangen, nog een minuutje extra in de oven laten! Laat afkoelen op een rekje.
 
Klop de boter met de suiker met een mixer luchtig, dit duurt ongeveer 10 minuten.
Voeg de mascarpone en amaretto naar smaak toe.
Vul je spuitzak en spuit de mascarpone frosting op de afgekoelde cupcakes. Werk af met cacaopoeder.
Smakelijk!
 
 

Reacties